maandag 21 augustus 2017

Foekje Dillema & Caster Semenya

Je kunt beide atleten goed met elkaar vergelijken omdat ze beiden hyperandrogeen zijn. Veel lichaamseigen testosteron aanmaken. Die vergelijking is voor veel mensen ongemakkelijk. Je verdedigt graag je landgenote. Dat doen ze in Friesland, maar ook in Zuid-Afrika. Het is lastig om Semenya te verwerpen en Dillema tegelijkertijd in je hart te sluiten.

Maar als je vindt dat Semenya niet thuishoort in de vrouwencompetitie dat geldt dat net zo goed voor Dillema. Als je vindt dat Dillema in de competitie thuishoorde dan geldt dat ook voor Semenya. Beide vrouwen hebben een mannelijk Y-chromosoom. Beiden dus zeer waarschijnlijk ook niet-ingedaalde testikels. Die veroorzaken immers een hoge testosteronwaarde. Dat kan bijna niet anders.

Nederland is helaas voorgelogen over Dillema door de documentaire van Ander Tijden Sport. De heren wilden zo graag op tv dat een leugen gerechtvaardigd was. De documentaire zit vol tegenstrijdigheden, maar omdat de materie te moeilijk is, laat je je overtuigen. Tv is a bitch.