zaterdag 17 januari 2015

Jihaatzaaiers

IIk weet het: je mag de echte moslim niet verantwoordelijk houden voor het moslimterrorisme. Je mag ze dus ook niet ter verantwoording roepen. Ik ben net zo schuldig of onschuldig.

Maar wie waren de grote afwezigen tijdens de protesten? Inderdaad de gewone moslims. Het is daarom dringend gewenst onderzoek te doen naar de opvattingen van gewone moslims over de gebeurtenissen in Parijs?
Mag je profeet beledigen en zo nee hebben de tekenaars van Charlie Hebdo het geweld over zichzelf afgeroepen in de beleving van moslims? Of gaat degene die gebruik maakt van zijn recht op vrije meningsuiting altijd vrijuit? En moet je maar even de kiezen op elkaar houden. Hoe boos of bang zijn moslims nu? En hebben ze wellicht het gevoel weer aan het kortste eind te trekken vanwege de belediging in CH. 
Dat zijn vragen die je zo snel mogelijk moet beantwoorden. Het is te gemakzuchtig om nu de echte moslim buiten het debat te houden omdat zij niets met het terrorisme te maken hebben. Als niet-moslims hun stem laten horen, wil ik de stem van moslims ook graag horen.