donderdag 15 januari 2015

72 maagden in strijd met tweede gebod

Een jihadi krijgt in het paradijs 72 maagden met ronde, niet hangende borsten.Was je eindelijk verlost van seks, krijg je dat weer. Maar daar gaat het niet over. Ik betoog dat deze belofte in strijd is met het tweede gebod. WTF heeft het maken van afbeeldingen te maken met deze maagden?

Het is allereerst belangrijk om te weten dat Mohammed vooral streed tegen afgodsbeelden in wat nu Saoedi-Arabiƫ is. Het tweede gebod uit de Bijbel verbiedt immers het maken van afbeeldingen en om die vervolgens te vereren als ware het goden. Het wemelde in zijn omgeving van de afgoden. Mohammed beschouwde de tien Joodse geboden ook als zijn geboden.

In godsdienstige elitekringen wordt het tweede gebod veel breder opgevat: je mag je ook geen denkbeeldige voorstelling maken van God. Dus ook niet dat God en man is of vrouw of hetero of iemand die je 72 maagden schenkt als je je machinegeweer leegschiet op een pestkop. Je kunt God of Allah helemaal niet kennen. Als je denkt dat je hem kent, ken je hem niet. Dat is de essentie!