dinsdag 26 februari 2013

Hardloperskookboek

Bij AP zijn twee interessante sportboeken verschenen. Het eerste is een kookboek voor hardlopers van Miriam van Reijen en Barbara Kerkhof.

Voor hardlopen heeft je lichaam wel wat nodig: Energie! Een beetje vet als smeer- en smaakmiddel, goede eiwitten voor je spieren en koolhydraten om het lang vol te kunnen houden. En dan het liefst in combinatie met alle belangrijke mineralen en vitaminen. Dit boek helpt hardlopers om handige, verstandige en vooral ook lekkere keuzes te maken. Of je nu goed wilt herstellen van een zware training, precies wilt weten wat je voor die spannende wedstrijd moet eten (en wat vooral niet), van welke producten je nog harder gaat lopen en hoe je die vervelende suikerdip kunt voorkomen. Het boek bevat maar liefst 83 recepten. Uiteraard vind je er ook overzichten van voedingswaarde en bestanddelen. Receptje doen? Kippasta:


200 gram gerookte kip
200 gram gekookte en afgekoelde
(eventueel volkoren) korte pasta
(fusili, penne)
2 gesnipperde rode uien
2 stronken bleekselderij, in reepjes
2 geraspte wortels
4 kleine augurkjes, in kleine stukjes
100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
1 tl citroenrasp
Voor de saus:
30 gram mayonaise
sap van een halve citroen
1 el (Dijon) mosterd
1 el zuur van de kleine augurkjes
1 el tomatenpuree
zout, peper

Vermeng alle ingrediƫnten voor de kipsalade en maak de dressing. Klaar (en op) voordat je het weet!
Bevat per portie (met saus) circa 594 kcal waarvan 34,6 gram eiwit, 79,3 gram koolhydraten, 15,4 gram vet (waarvan 4,9 gram verzadigd vet) en 9,1 gram vezels.
7,4 km hardlopen 6,8 km hardlopen